()

Lysning af rugeæg - 2020

Lysning af rugeæg, er ikke noget jeg har gjort så meget endnu, men det blev da til nogle gange sidste år, hvor jeg anskaffede mig min rugemaskine. Før den tid, har jeg kun fået kyllinger via mine egne høns.

Hvis du gerne vil se et godt indlæg om at lyse æg, så se her.

Sidste år fik jeg anskaffet mig mine første sorte silkehøns. Jeg udrugede selv to høner (kuld 2) og senere på året fik jeg så en sort hane fra en anden avler.

Den ene sorte høne døde desværre lige inden nytår, så nu står jeg tilbage med én høne og hanen. Da planen var at lave en sort flok, har jeg nu lagt 12 æg i maskinen fra dem. 

Jeg havde ingen idé om, hvor god en befrugtning der var, så denne lysning var virkelig spændende.

Ud over de 12 æg fra de sorte, har jeg også lagt 9 æg i fra mit første perlegrå par i. Det er fra en høne med skæg og en nøgenhalset hane med butterfly (showgirl). Begge er fra sidste år (kuld 1 og kuld 5), så også her er jeg meget spændt på befrugtningen.

Jeg har her taget et billede af de æg jeg havde tilbage efter lysningen.

Men, hvad blev resultatet så?

De sortes æg var alle befrugtet! 😀 Så 12/12 æg blev i rugemaskinen!

De perlegrås var 5 stk. befrugtet med sikkerhed. 2 var lidt tvivlsomme og de sidste 2 blev taget fra. Så altså 7/9 blev i maskinen. 🙂

Dette var 6. dagen, så nu er det “bare” at vente og se, hvordan det ser ud på 18. dagen.

Hvis du er interesseret i at se, hvordan jeg udruger kyllinger, kan du se det under vejledninger.

Er det et godt indlæg?

Giv indlægget 5 hjerter ved KUN at klikke på det 5. hjerte!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer:

Kom nu! Hvad med at give mit indlæg nogle hjerter?

Da du synes vores indhold var godt...

Så følg os på de sociale medier!

Ikke helt tilfreds med indholdet?

Så lad mig gøre det bedre!

Fortæl mig hvad der kan gøres bedre...

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Anne-Sophie T.Thysell

  Hejsa
  Vi er en familie (2 voksne og tre børn) der har ønsket os høns længe og er faldet for jeres søde silkehøns. Lige nu er vi i gang med at forberede os, så vi er ved at sætte hegn op rundt i hele haven, da vi ønske at de skal kunne gå frit. Vi har bestilt hønsehus som vi venter på, så vi dertil også kan bygge en lille hønsegård til.
  Vi ville meget gerne besøge jer og se jeres høns og tale lidt om hvad vi skal være opmærksomme på som hønseejere for første gang. Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre i disse Corona-tider? Vi vil selvfølgelig holde afstand og med god håndhygiejne. Vi skal i sommerhus i næste weekend og ville kunne køre forbi jer lørdag d. 18/4, hvis det passer jer?
  Bedste Påskehilsner fra familen Thysell

  1. Maria

   Hej Anne-Sophie

   Ja, I skal alle være så velkomne. Det ville være mig en ære at vise jer rundt.

   Hvis du lige vil skrive til mig på sms eller mail, hvad tid I kommer, så finder vi ud af det.
   Jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe jer igang med silkehøns

   Mvh Maria fra Silkehaven

Skriv et svar