Silkehavens historie

bregne silkehaven

Her er Silkehavens historie…

Hej alle! Her har i mig så… Jeg hedder Maria og det er mig, der har Silkehaven.

Herunder kan du læse en masse om mig, mit liv og ikke mindst min interesse for dyr.

Udover at være “The crazy chicken woman” så har jeg beskæftiget mig med at udvikle bl.a. E-læring og hjælpe skoler med at få digitaliseret deres lærere. Alt dette har jeg gjort sammen med min skønne kæreste Kenneth. Jeg er oprindelig uddannet Bygningskonstruktør og har gået på murer-uddannelsen, men nu fokuserer jeg min tid mest på Silkehaven.

Maria O. Wagner
Mikkel - silkehavens historie

Min søn Mikkel som her på billedet er 8 snart 9 år (født i 2010) er også med inde over, når jeg designer indhold og spil mv. til E-læringen, og også når jeg laver hjemmesider som denne.

Billedet her er taget nu, hvor han sidder og læser min side med racebeskrivelsen 😀

Håber I kan lide min side. I er meget velkommen til at skrive kommentarer til mine indlæg, og I må meget gerne like dem. På forhånd tak og rigtig god fornøjelse!

Jeg har altid været glad for dyr. Siden jeg flyttede på landet i 2001 har jeg, kun med undtagelse af få år, haft masser af høns.

Jeg startede med hønseracen New Hampshire. Det er en dejlig race. Stor og rolig. Senere fik jeg også hvide Sussex, Plymouth rock, Fønix, Mille Fleur, Sumatra m.f..

Derudover har jeg haft hvide landænder, svanegæs og hvide kalkuner.

Silkehavens historie. Andre hønseracer
Silkehavens historie. Hvid silkehane

Jeg så også Silkehøns den gang, men det var kun de hvide, og jeg synes ærlig talt de så noget tossede og dumme ud – Nej, dem skulle jeg ikke have! 😉

Det lignede jo ikke rigtigt høns. De var helt pelsede at se på, og så havde de sådan nogle tossede totter på hovedet, og fjer på fødderne… Nej, ikke lige mig. Men det skulle ændre sig.

Jeg havde store dele af min hønseflok gående ude i min grantræplantage. De var hegnet ind og med et fint hønsehus osv., men en dag da vi kom hjem, lå alle høns spredt og uden hoved. Det var en løssluppen mink der havde været forbi! Den havde også taget livet af min ene and. (Jeg havde et par).

Efter den dag blev der tyndet helt ud i min bestand.

I nogle år havde jeg ingen høns, men savnede det og fik et par svanegæs. Jeg er ikke til de normale gæs, da jeg synes de virker lidt sure, men svanegæs er meget søde og venlige. Jeg købte de to som små, og de voksede op som mine gæslinger. Jeg havde dem tit med rundt i lommerne på min hættetrøje, indtil de voksede sig for store.

Silkehavens historie. To svanegæs
Silkehaven. Omrids af schæferhund

Da mine svanegæs også var væk holdt jeg en lille pause med dyr. Jeg havde dog stadig min hund Bamse, en sort schæfer-lignende hund (blandet af schæfer og labrador), som jeg hentede på et internat i Jylland, da han var 1 år gammel.
(Han blev desværre aflivet i september 2018. Han ville være blevet 15 år måneden efter).

I 2010 blev jeg mor til min søn Mikkel, og hans far døde desværre af kræft året efter.

Da min søn blev nogle år gammel, og vi igen var lidt mere på benene efter de mange prøvelser, tænkte jeg på igen at anskaffe mig nogle høns.

Denne gang skulle det også være for min søns skyld. Han skulle, som jeg selv, også mærke glæden ved at have dyr.

Denne gang var det andre egenskaber, jeg ledte efter i hønsene. De måtte gerne være nemme at gøre tamme, søde og nemme. Alle disse ting passer på Silkehøns.

En dag i 2014 så jeg ved et tilfælde en chokoladebrun silkehøne – og jeg var solgt med det samme. Jeg fandt et privat sted der solgte daggamle kyllinger. Her købte jeg ni og gjorde klar til dem i vores lille forhave med et fint nyt hønsehus osv.. 

Som du måske ved, kan man først rigtigt kønsbestemme Silkehøns, når de er omkring 6 måneder gamle. Da mine ni kyllinger blev gamle nok viste det sig, at de 8 af de 9 kyllinger var haner! Ikke så nemt at starte en ny flok på den måde. 😛 Jeg fik desværre ikke mulighed for at beholde nogle af de chokoladebrune.

silkehaven. fire store silkehønsekyllinger. tre gule og en hvid
Silkehaven. Flok silkehøns ligger i en klump

Med tiden har jeg hentet Silkehøns rundt om i landet, så nu har jeg en blandet flok.

Jeg har også selv beholdt nogle stykker ind i mellem, når de har fået kyllinger. Men de fleste har jeg solgt hen ad vejen.

Indtil nu har hønsene selv ruget kyllingerne ud, men jeg er blevet meget interesseret i avl. Specielt ift. farver. Derfor har jeg nu anskaffet mig en rugemaskine.

Den skal snart afprøves med nogle rugeæg fra en blandet flok, hvor man ikke ved, hvad der kommer ud. Der er bl.a. også mulighed for at få nøgenhalsede (showgirls) Silkehøns. Det kan du læse mere om i mine postes Spændingen stiger, Så blev det tid og Kyllingerne kommer.

Indtil nu har jeg primært store silkehøns uden skæg. Det er dem jeg bedst kan lide. Men jeg har også to med skæg og en dværg-silkehøne.

I mit første rugemaskineforsøg kan der både komme store med skæg, uden skæg og nøgenhalsede showgirls (som sagt). Samtidig er der mulighed for mange forskellige farver. 

Det bliver rigtig spændende at se, hvad det bliver til. Så jeg krydser fingre. Jeg følger op på det i blokken.

Silkehaven. Blandet flok silkehøns
silkehaven.dk logo

Jeg har allerede det næste projekt på plads. Det er at få en hel stamme af renavlede sorte Silkehøns uden skæg i stor race.

Dem er der desværre ikke så mange af, men jeg har været heldig, at få kontakt til en, der bor i Sønderjylland.

Hun går snart i gang med, at samle æg til mig, så jeg kan opstarte mit avlsprojekt.

Det ser jeg meget frem til, og jeg skal nok skrive mere om det i blokken også!

Men med et nyt projekt (eller to), kommer også mangel på plads til, at have dem.

Så det er jo godt, at vi ikke lider af pladsmangel. 😉

Mit problem er, at jeg har svært ved at begrænse mig (det vil min bedre halvdel helt sikkert være enig med mig i). 😛

Nå, men planen er i hvert fald noget med, at bygge et hønsehus i baghaven. Dette hus kan rumme 4 små familier på ca. 4-6 høns hver. Men der er masser af planer! Man skal aldrig gå ned på planer! Og udstyr! 😛

Projekt Silkely. Silkehavens fine hønsehus

Projekt Silkely som dette hønsehus kom til at hedde, kan du læse mere om samt følge vores byggeri dag for dag. Hvis du er nysgerrig på det, kan du klikke her.

I kan se mere i min blok. Jeg har masser af idéer til opbygning samt div. udstyr til dem mv.. Så følg endelig med herinde på sitet!

Opfølgende indlæg:

Silkehaven 2020: