()

Året der gik i Silkehaven 2021

Nu vil jeg læne mig tilbage, og reflektere over året der gik i Silkehaven 2021. Håber du vil være med…

Lige som sidste år, synes jeg 2021 er gået virkelig hurtigt, men det er nok også fordi jeg har haft virkelig travlt med bl.a. kyllinger i år, og så forsvinder der nærmest et halvt år med det.

Jeg har fået besøg af en masse glade kunder i Silkehaven i år. Antallet er stødt stigende fra sidste år, så det er meget tydeligt at mærke, at der virkelig sker en stor fremgang. En fremgang som jeg bl.a. kan takke dig for! ❤ Så TUSIND tak!

2021 er det første år, hvor jeg har satset 100% på Silkehaven, og det har været et fantastisk år trods Corona.

Ud over salget af kyllinger og høns, har jeg også fået en del tilbehør på programmet i år. Derudover har jeg valgt at gentage succesen fra sidste år med en silkehønse-kalender, samt mange andre merchandise produkter med høns på.
Der er dog også ting jeg har måtte fjerne igen. Mine smukke hjemmebyggede hønsehuse har jeg måtte sande, at jeg ikke har tid til at fremstille længere. 😥 Til gengæld er der en masse andre spændende nye tiltag, som f.eks. mine nye design selv ting, hvor du kan lave lige, hvad du ønsker på forskellige ting til hjemmet.

Ud over at jeg har fået shoppen op at køre, har jeg også fået lavet et mere sammenhængende design på siderne. Design og brugervenlighed er noget jeg går super højt op i, og som jeg altid vil arbejde på at blive bedre til, så du som kunde har det nemmest muligt, og føler dig tilpas på mine sider såvel som i Silkehaven.

Herunder vil jeg se nærmere på noget af det der har rørt sig I Silkehaven i 2021.

lille hønsehus med silkehøns i Silkehaven

Heller ikke i år kom vi længere med Silkely eller de andre huse for den sags skyld, da vi har haft mange andre ting at gøre.

Det har tilgengæld været lidt et problem for os, da jeg i år har fået en del flere par, og derfor havde vi en stor husmangel. Mange af de nye kom til som kyllinger (både egne og tilkøbte). Hen over sommeren boede de i baljehuse, men da jeg stadig har for mange (nu voksne), som jeg havde regnet med at komme af med til gode hjem, her til vinter, måtte jeg finde på noget.
Løsningen blev små søde saml-selv huse, med nogle få modifikationer.

Én af de ting vi har taget fat på i år, er at lave vores vaskehus om til kyllingerum og butiksrum, hvor I som kunder kan komme og se/købe kyllinger og tilbehør mm..
Det er noget jeg glæder mig meget til at få færdigt!
Indtil nu har jeg haft kyllinger indenfor i et rum, der gerne skulle blive til vores nye badeværelse en dag.

Du kan se herunder, hvordan det har ændret sig indtil nu, ved at trække i pilene frem og tilbage.

vaskehus ved skorsten før FØR
kyllingerum ved skorsten efter EFTER
vaskehus ved dør før FØR
vaskehus ved dør før EFTER
vaskehus ved vindue før FØR
kyllingerum ved vindue efter EFTER
silkekyllinger

Vi har haft en stor udvikling fra sidste år til i år på mange fronter. Heriblandt kan jeg nævne mængden af kyllinger vi har produceret. Den er nemlig tredoblet! 

Mange af kyllingerne er solgt videre til gode hjem, og nogle af dem har jeg beholdt selv.

Det er min forhåbning, at jeg til næste år som minimum vil kunne tilbyde silkehøns i stor størrelse i farverne: Sort, hvid (NY), dalmatiner (hvid-sortfjeret), perlegrå, blå/splash (NY), sølvvildtfarvet (NY), chokoladebrun (NY), rød (NY) og gul. Der findes desuden store silkehøns i forskellige typer som almindelige, showgirls (med butterfly) og helt nøgenhalsede (NY).
Derudover har jeg disse farver i støbeskeen: Mauve, isabell, sort-sølvhalset, sort-guldhalset, guldvildtfarvet og rød-vildtfarvet.
Det bliver SÅ spændende!!! 🤩

Corona og Influenza rammer os hårdt igen i år med nye muteringer, men også vores høns har været yderligere udsat for sygdomme i år.

2021 var et år, hvor fugleinfluenza’en kom til Danmark i flere omgange. 

Hvis du gerne vil vide mere om, hvilke forholdsregler du skal tage, når der er fugleinfluenza i Danmark, kan du læse vores vejledning om det her.

lille grå dobbelthus

Hønsebestanden i Silkehaven er vokset yderligere i år.

Sidste år havde vi til slut omkring 19 haner og i år har vi 24. Det er dog ligesom sidste år ikke alle der skal blive i Silkehaven. Flere af dem er til salg og venter på at komme ud til en god familie.

I år har jeg fokuseret på at få mere styr på farverne. Jeg har derfor beholdt nogle af mine egne kyllinger til specielle avlsprojekter, men jeg har også købt kyllinger i nye farver.

silkekyllinger i mange farver 2021
opdeling af kuld i rugemaskine

I år har jeg for første gang prøvet mit nye system med rugemaskiner af.

Planen var at jeg i år skulle køre med min nye trærugemaskine med plads til 130 æg, og derudover min anden nye rugemaskine til 49 æg. Jeg ville prøve at køre med “rullende” klækning, hvor jeg får en bakke kyllinger ud til klækning hver uge. Dem klækker jeg så i den mindre rugemaskine.

Det har virket upåklageligt fra første dag, og har givet mig ca. 30-35 kyllinger om ugen i snit. Det er jeg meget begejstret for, og jeg fortsætter helt sikkert på den måde de næstkommende år.

På billedet kan du se den maskine jeg bruger til klækning. Her har jeg fået lavet en net-opdeling, så jeg nemmere kan skelne mellem de forskellige pars kyllinger.

Hvad er planen for så for 2022?

Uha, ja – Det er jo så stadig at udvide og blive bedre.

Først og fremmest at få lavet kyllinge-/salgsrummet færdigt, men derudover indebærer planen også en udvidelse bag ved vaskerummet. Her skal jeg have et rum til mine rugemaskiner, foder mv.. For at det så ikke skulle være nok, så er det planen at lægge nyt tag over hele bygningen og rive den fritstående skorsten ned i processen.
Det var egentlig ikke meningen, men da vi fik set på tagets tilstand, kunne vi godt se det trængte gevaldigt.
Sidst men ikke mindst skal vi så give hele det nye og gamle hus en ny udvendig vægbeklædning.

Ud over denne renovering, er vi også blevet påbudt at få ny kloak-løsning, så haven og gården skal også igennem en tid med opgravning og nogle høns skal rykkes rundt.

Vi må se, hvad det bliver til. Vi har i hvert fald masser vi kan lave!

silkehaven logo nytår

Det er nu årets sidste dag, og mine tanker falder på alle de glade og rare mennesker jeg har mødt i Silkehaven i år. Jeg håber, at I alle har det godt, og ikke har været eller er ramt af Corona.

Jeg ønsker jer alle et rigtig godt nytår og ber til, at Corona’en bliver mindre slem i 2022.

Uanset hvad, glæder jeg mig meget til at se, hvor 2022 føre mig og Silkehaven hen, samt hvilke nye udfordringer, og hvilken spændende udvikling det bringer med sig.

Men allermest glæder jeg mig til at se dig i det nye år!

Så velkommen i Silkehaven!

Er det et godt indlæg?

Giv indlægget 5 hjerter ved KUN at klikke på det 5. hjerte!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer:

Kom nu! Hvad med at give mit indlæg nogle hjerter?

Da du synes vores indhold var godt...

Så følg os på de sociale medier!

Ikke helt tilfreds med indholdet?

Så lad mig gøre det bedre!

Fortæl mig hvad der kan gøres bedre...

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Judy kristensen

  Du får 5 ❤️ For dine dejlige indlæg om silkehøns og din glæde ved dine dyr.❤️ Kom til at trykke på første❤️ Og troede at jeg bare kunne trykke videre til dine fortjente 5 ❤️

  1. Maria

   Hej Judy.
   Tak for de 5 hjerter. Jeg har rettet det.
   Mvh Maria fra Silkehaven

 2. Amalie

  Hej Maria. Lavede samme fejl kom også til at give dig en stjerne da jeg troede jeg kunne trykke videre. Men du fortjener helt klart 5 hjerter for dit fantastiske arbejde

  1. Maria

   Hej Amalie!
   Tusind tak. Det er nu rettet.
   Mvh Maria fra Silkehaven

Skriv et svar