()

Så blev det tid

Den lille sølvfarvede kylling har gået sammen med sin rugemor i et rum i vores legetårn, som vi er startet på at lave om til hønsehuse. Byggeriet kan du læse mere om her.

Hvis du ikke har læst mine forrige opslag om denne kylling, så kan du læse det her: “en lille ny”og “jeg krydser fingre”

Så kom tiden, hvor den lille kylling og dens rugemor skulle prøve lykken i det fri sammen med den gamle flok. Det var meget spændende, om de kunne acceptere den lille.

Jeg åbnede for deres låge og håbede på de ville gå ud sammen, og mødes med de andre der også gik frit.

Jeg var væk et øjeblik, og da jeg kom tilbage, var hønen hoppet ud. Desværre var kyllingen stadig i huset, og underligt nok var der ingen af dem der kaldte på hinanden. Hønen var et stykke væk fra huset, og så ud til at være ligeglad med kyllingen. 

Jeg følte at jeg blev nødt til at få kyllingen ud til sin mor, og hjalp den ud. Desværre løb den ikke hen til sin mor, men direkte ind i skoven under brændenællerne der stod i kanten. Nu var gode råd dyre, for hvis vi mistede den af syne, kunne det være ude med den!

Vi skyndte os at trække i overtrækstøj, og bevægede os ind i nællerne for at lokke den ud. Det tog os flere timer at få fanget den, men det lykkedes til sidst. Det skal lige siges at det bestemt ikke var rart at have overtrækstøj på i flere timer. Det var nemlig en af de steghede dage, så sveden piplede fra os.

Alt i mens dette drama fandt sted, sluttede hønen sig til sin flok, og gik i seng i det gamle hønsehus. Samme aften satte vi kyllingen ind til hende i håbet om, at det nu ville gå. 

De næste dage stod på masser af tæsk, og den lille kylling blev jagtet af høner såvel som hane. Dens rugemor gjorde ikke noget for at beskytte den. Det er helt normalt, at de får nogle hak og sådan, men dette her var mere tortur end så meget andet. Derfor besluttede jeg mig for at tage kyllingen væk igen.

Nu er den, efterhånden ikke så lille kylling, så kommet ud ved de andre store kyllinger. Den har fået sit eget lille baljehus og en lille gård.

Efter den havde været ude i gården den første dag, så vi at den på mystisk vis var havnet i gården ved siden af, sammen med de tre rød/gule og de to sorte. Her så den ud til at have det rigtig godt, så vi besluttede at samle deres gårde. Det er nu anden dag med dette system, og det ser ud til at fungere glimrende. Kyllingen går ind i baljehuset, hvor den også har sin mad, og de andre går ind i deres eget hus.

Er det et godt indlæg?

Giv indlægget 5 hjerter ved KUN at klikke på det 5. hjerte!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer:

Kom nu! Hvad med at give mit indlæg nogle hjerter?

Da du synes vores indhold var godt...

Så følg os på de sociale medier!

Ikke helt tilfreds med indholdet?

Så lad mig gøre det bedre!

Fortæl mig hvad der kan gøres bedre...

Skriv et svar