()

Året der gik i Silkehaven 2023

Så blev det tid til at se tilbage på året der gik i Silkehaven 2023. Håber du vil være med…

2023 har været endnu et år, med mange udfordringer og krig mange steder i verdenen.

Priserne på fødevarer og alt det andet vi bruger ligger stadig højt, og det har været en udfordring for mange.

Når det er sagt, har 2023 været et lykkeligt år for mig personligt, da jeg blev gift i september måned, og jeg har derfor haft meget andet at tænke på. Og hvilket bedre sted at holde bryllup end i Silkehaven?! ❤

Maria og Kenneths bryllup 2023 - bryllup i Silkehaven

Det har været et godt og travlt år i Silkehaven.
Jeg har faktisk haft så meget at se til, at jeg har været nødt til at få hjælp udefra, for at kunne følge med. Heldigvis fik jeg tre hjælpere, der hjalp mig med forskellige ting som rengøring af hønsehuse og kyllingerum, indsamling af æg, pasning af kyllinger samt hygge med høns og kyllinger. Det var en stor hjælp så tusind tak til Luna, Marie og Jesper.

Det med at få hjælp udefra, er bestemt noget jeg kommer til at få brug for fremover. Jeg kommer til at mangle masser af hjælp til forskellige ting, som udover det ovennævnte, også indebærer serviceopgaver som vedligehold af hønsehuse, én til at holde de grønne områder, måske én til at pakke ordrer samt andre ad hoc opgaver.
Er det noget for dig, kan du skrive en sms eller en mail til mig.

Året 2023 har endnu en gang været et år, hvor jeg har haft masser af kunder og en rivende udvikling. Jeg har solgt masser af kyllinger, startpakker og tilbehør, og så er min webshop også rigtig godt kørende her på 3 år.
Så tusind tak til dig, for at støtte mig og Silkehaven! 🥰

Nu bliver det spændende at se, hvad 2024 byder mig…

godt nytår 2024 - silkehaven
Her er lidt af det der er sket i år (du kan læse og se mere om, hvad der har rørt sig i 2023 længere nede i indlægget):
 • Jeg har igen i år lavet kalendere med silkehønsebilleder fra jer derude. I år har jeg ligesom sidste år lavet to typer.
 • Jeg har som altid arbejdet på at få lavet flere nye flotte farver og typer af silkehøns, så du kan få netop den farve du ønsker. De er så smukke alle sammen! Husk at gå ind på ønskelisten og skriv dig op til 2024.
 • Jeg har i år fokuseret på, at udvikle krøllede og satin silkehøns, og har fået fat i nogle avlshøns fra Polen.
 • Jeg udvidet min webshop med mange nye lækre varer. Bl.a. en masse gode og sunde snacks til høns, flere forskellige juleting som pakkekalendere til høns, samt chokoladekalendere med hønsemotiver.
 • Jeg har ud over farverne fokuseret på at få flere høner i de forskellige familier, samt flere steder har jeg prøvet at indføre en ekstra hane.
 • Vi har fokuseret meget på at flytte hønsegårdene ud på vores mere åbne område, hvor de har mere plads, og har fået nogle flere store hønsehuse.
 • Jeg har fået lavet en masse YouTube videoer og shorts, som hjælp til dig, der gerne vil udruge kyllinger selv.

Alt dette kan du læse og se meget mere om længere nede i indlægget. Rigtig god fornøjelse!

Herover kan du se en af mine shorts “hvornår bør man lyse rugeæg”. Du kan også besøge min YouTube kanal og se alle de andre spændende og hjælpsomme videoer jeg har lavet til dig! (Også om andet end opdræt af kyllinger).

silkekyllinger

Udrugning af kyllinger

Igen i år har jeg igennem mange måneder udruget og solgt kyllinger til glade folk. I år fik jeg ikke lavet helt så mange kyllinger som sidste år, da jeg sluttede lidt tidligere pga. mit bryllup i september.

Normalt skruer jeg ned (og stopper med at udruge kyllinger) omkring sommerferien, da efterspørgslen der er ret lav. Herefter kan man så bestille udrugninger, hvis man har ønsker om det.

Mange af kyllingerne er solgt videre til gode hjem, og nogle af dem har jeg beholdt selv. 

Som sædvanligt har jeg dog også fået en del haner, som jeg skulle/skal finde gode hjem til, og det er noget af en udfordring! Jeg ønsker ikke at aflive haner, bare fordi det er haner. Du kan se dem jeg evt. har til salg på min shop under voksne silkehøns.

Hvis jeg sælger dem med høner, går det lidt bedre, og det er så derfor jeg meget sjældent sælger høner alene…

Farver og typer

Her er de farver/typer i stor race, som jeg som minimum satser på at kunne tilbyde kyllinger fra i 2024:

Sort, hvid, dalmatiner (hvid-sortfjeret), gråstribet med rød kam, Perlegrå (NY), blå, blå splash (NY), mauve (NY), mauve/chokolade spalsh (NY), sølvvildtfarvet, sort-sølvhalset, (guld)vildfarvet, sort-guldhalset, chokoladebrun, mahogni rød, gul og en blandet flok med forskellige farver.

Herudover har jeg andre typer silkehøns som:

Showgirls (nøgen hals med butterfly), strippers (helt nøgenhalsede), satin silkehøns (glatfjerede), krøllede glatfjerede silkehøns (frizzle), silkehøns med krøller (sizzle).

Jeg har også flere farver og varianter i støbeskeen:

Isabell (har været længe under vejs, men kommer forhåbentlig snart- nu har jeg lavet en hane), gul-vildtfarvet, beige, laksefarvet, rød/hvid.

Det bliver SUPER spændende!!! 🤩

Her på billederne ser du eksempler på de forskellige fjer på hhv. frizzle, sizzle og satin silkekyllinger ift. alm silkekyllinger.

Krøllede silkehøns

I år har jeg lavet en del nye kyllinger som er krøllede. De er efterkommere efter mine krydsninger, men jeg har også været så heldig i år, at få fat i nogle avlshøns fra polen.

Ud over krøllede silkekyllinger, har jeg også lavet satin silkekyllinger. Det følger ligesom med, når man laver krøllede, da de ikke avler rent.
Satin silkehøns, er silkehøns med almindelige glatte fjer i stedet for mere dunlignende fjerstruktur, som normale silkehøns.

alm silkekyllinger med glatfjeret silkekylling (satin) og krøllede silkekyllinger (frizzle)
Egne (silke)kyllinger - Alm., satin og krøllet (frizzle)

Betegnelsen “krøllet” er en fordanskning jeg bruger om hønsene, da det falder mig nemmest at betegne dem overordnet på den måde.
Du har måske også hørt udtryk som “pur”, “sizzle”, “frizzle” og måske “frazzle”? Frazzle er et fy-ord, da det betegner en høne med dobbelt krøllet gen, som man ønsker at undgå af mange årsager.
De sidste tre udtryk betyder noget forskelligt, som jeg vil komme nærmere ind på i et andet indlæg.

Disse tre typer af silkehøns (frizzle, sizzle og satin), kommer fra USA og er ikke udbredt herhjemme endnu. Kun ganske få steder er de begyndt at titte frem.
Krøllede (frizzle/pur) høns i andre racer, som f.eks. paduaner er til gengæld mere udbredt.

krøllede og satin avlsdyr fra polen
Krøllede avlsdyr fra Polen.

Avlsdyr fra Polen

Som sagt var jeg super heldig at få fat i nogle rigtige avlsdyr fra polen. De er importeret som rugeæg, og jeg har så købt dem af hende, som havde udruget dem.
Der var både krøllede (frizzle) og satin, og de er super cute!

Første generation krøller

Her kan du se flere af de krøllede høns jeg fik ud af den første krydsning.

I videoen kan du se en af de flotte rød/hvide haner og på billedet kan du se de tre høner jeg fik, som går sammen med min hvide silkehane. Det blev til to vildtfarvede og en laksefarvet krøllet høne.

De er super fine! 🥰

Krøllede høner efter første krydsning.

Hvad er planen for 2024?

Som altid et godt spørgsmål!
Tiden render så hurtigt, så jeg knapt når at finde ud af, der allerede er gået et år…

Desværre var sommerferiens vejr ikke til at vi kunne få 14 dage i streg uden regn, så vi fik ikke lavet tag på mit nye kyllingerum, og heller ikke bygget videre på tilbygningen. Derudover var der jo også lige et bryllup som skulle planlægges og holdes, og det viste sig at blive mere udfordrende end først antaget, da stedet vi skulle holde det, brændte ned 5 uger før vi skulle holde det!
Man kunne så håbe på, der kunne blive tid til i det nye år.

Kloak-projektet bliver også først i 2024.

Derudover har jeg en ide om, at lave udlejning af rugemaskiner. Både til private og institutioner. Selvfølgelig også blive ved med at udvide min webshop med gode varer som jeg kan stå inde for, samt finde på nye tiltag der kan hjælpe dig og gøre det hele så nemt som muligt.

silkehaven logo nytår

Her til sidst vil jeg ønske dig og dine et super godt nytår.
Jeg håber, at du kommer til at få et fantastisk år i 2024.

Jeg ser frem til at se, hvor næste år fører mig og Silkehaven hen, samt hvilke nye udfordringer, og hvilken spændende udvikling det bringer med sig.

Men allermest glæder jeg mig til at se dig i det nye år!

Så velkommen i Silkehaven!

Silkehaven 2023
Silkehaven september 2023

Er det et godt indlæg?

Giv indlægget 5 hjerter ved KUN at klikke på det 5. hjerte!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer:

Kom nu! Hvad med at give mit indlæg nogle hjerter?

Da du synes vores indhold var godt...

Så følg os på de sociale medier!

Ikke helt tilfreds med indholdet?

Så lad mig gøre det bedre!

Fortæl mig hvad der kan gøres bedre...

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Suzannah

  Tillykke fra Hedehusene og Erna der nu hedder Erling, vi har beholdt han alligevel:)

  1. Maria

   Tusind tak Suzannah!
   Dejligt at høre, I er glade for ham, selvom han viste sig ikke at være en pige.
   Mvh Maria fra Silkehaven

Skriv et svar