()

Året der gik i Silkehaven 2020

Lad os sammen kigge på året der gik i Silkehaven 2020.

Swush! Det var så det år! Sikke hurtigt tiden løber når man er i godt selskab. Og det må man sige, vi har været i år, der har nemlig været en masse dejlige mennesker forbi Silkehaven og se på, og købe kyllinger, høns, hønsehuse og studere haven. Det er vi super glade for! 😀

Ud over aktiviteten i Silkehaven, har vi i år også fået udviddet med en ny webshop (shop-silkehaven.dk).

I år har vi for første gang solgt silkehønse-merchandise 😀
Med hjælp fra flere, har jeg modtaget billeder af silkehøns til bl.a. en silkehønse-kalender til 2021! Den blev bare SÅ fin, så det gør jeg bestemt igen til næste år.

Jeg er også begyndt at lave forskelligt håndværk, som macremé og filt silkehøns, og vi har designet og solgt smukke hønsehuse, og gynger. Og så er vi kommet på Trustpilot. Ja, det har bestemt været et år med fart på! ❤

Herunder kan du læse om alle de ting vi har lavet, og om vores mange silkehøns er blevet til flere.

2019
Silkely Silkehavens stolthed 2020

Sidste år brugte vi på, primært, at bygge på vores smukke, store hønsehus “Silkely”, og forhåbningen var, at vi i år blev helt færdige med det. Desværre lykkedes det os ikke at blive 100% færdig med det, da der var mange andre ting der også skulle gøres, men det er dog så færdigt, at hønsene kan bo i det, og det må jo også tælle for noget 😉

Du kan se billedet her for 2019 ift. 2020 ved at trække i pilene på billedet.

Ud over “Silkely”, fik vi også lavet en masse på andre hønsehuse. Vi blev færdige med “Minily”. Du kan se her hvordan det startede med at se ud, og hvordan det ser ud i år, ved at trække i pilene.

“Minily” har været igennem en masse ændringer siden det kom til Silkehaven. De ændringer kan du se mere om her.

2019
Minily 2020
Overdækning af hønsegård- fugleinfluenza og hønsehold

Vi har fået super mange nye silkehønse-par i år, og det har krævet at vi fik flere huse. Derfor lavede vi senere på året to små dobbelthuse (et rødt og et gråt). Det er rigtig godt til mine kyllinger eller et par silkehøns, og så er de praktiske fordi de kan flyttes rundt.

lille grå dobbelthus

2020 var også et år, hvor fugleinfluenza’en kom til Danmark i efteråret/vinteren. Dette gjorde at vi måtte tage ekstra forholdsregler for, at passe på vores dejlige silkehøns. Vi måtte lave mindre gårde og også putte net over nogle steder.
Hvis du gerne vil vide mere om hvilke forholdsregler du skal tage når der er fugleinfluenza i Danmark, kan du læse vores vejledning om det her.

Det sidste hønsehusprojekt vi havde gang i var “Silketårnet”. Det har været længere tid undervejs, da det mest har været et hobby-projekt, som jeg har hygget mig med, når jeg har haft tid.
Det har jeg også haft mange forskellige planer og idéer om, hvordan det skulle se ud under vejs, og ikke mindst hvad der kunne lade sig gøre.

Der er i år blevet lavet om på 1. sal og 2. sal er påbegyndt. Det kan du se ved at trække i pilene på billedet. Du kan også se mere om “Silketårnet” her.

Projekt Tårn 2019
Overdækning af hønsegård- fugleinfluenza og hønsehold 2020
Kuld 8 - 2020 - spagatben

Selvom jeg selv bliver helt overrasket over, hvor meget vi har nået på husene, så er det bestemt ikke det jeg har haft fokus på i år.

Faktisk har det primært handlet om at danne nye silkehønse-par i forskellige farver, og så få masser af kyllinger. Det er dog ikke blevet til så mange kyllinger til mig selv, men flere til jer, der har købt dem, da efterspørgslen har været høj.

Det giver dog god mening at vi også har fået lavet huse, da det jo følger med når man får flere silkehønse-familier 🙂

Du kan se alle de kuld kyllinger vi har fået i år under kyllinge-projekter og læse mere om dem hver i sær.

Hønsebestanden i Silkehaven er vokset meget i år.

Sidste år havde vi til slut omkring 10 haner og i år har vi ca. det dobbelte. Det er dog ligesom sidste år ikke alle der skal blive i Silkehaven.

Flere af hønsene fra sidste år er solgt, og mange nye er kommet til.

Jeg har bl.a. fået dalmatinere, hvidt par med skæg, hvidt par uden skæg, gråstribede og perlegråstribede, store showgirls og en sort med sølv hals. Derudover er jeg nået lidt længere med mit sølvfarvede projekt, så nu har jeg en helt sølv hane og en ny høne.

store kyllinger 2020
spagatben - kuld 8

I starten af 2020 fik jeg en ny rugemaskine til 48 æg. Den ville jeg bruge samtidig med min Madam Blå her, så jeg kunne få endnu flere kyllinger.

Og det blev da også til en del i gennem året.

Til næste sæson, har jeg besluttet mig for at udvide, og prøve noget helt nyt (for mig). Jeg har bestilt en trærugemaskine til 130 æg, med tre skuffer. Det er min plan at prøve at ruge i den, med “rullende” udrugninger. Altså sætte en skuffe i ad gangen, hver 6 dag, og lægge æggene til klækning i en anden rugemaskine. På den måde får jeg kyllinger hver uge! 😛

Det glæder jeg mig til at prøve…

Hvad er planen for næste år, hvis ellers vi når det? 😀

Ja, det er fortsat at udvide Silkehaven med nye smukke silkehøns og farver vi ikke har endnu. Jeg håber bl.a. på at få en smuk rød familie. 

Derudover skal vi have lavet hønsehuse færdig, og så er planen at lave vores vaskerum om til et flot kyllingerum, hvor jeg kan have kyllingeopdræt og salg, så du kan komme og se på, hvad jeg har til dig 😉

silkely

Året er gået hurtigt, og der har været masser at se til. Det er blevet et godt år, takket være dig!

Jeg glæder mig meget til at se, hvor 2021 føre mig og Silkehaven hen, samt hvilke nye udfordringer, og hvilken spændende udvikling det bringer med sig.

Men allermest glæder jeg mig til at se dig i det nye år!

Så velkommen i Silkehaven.

Er det et godt indlæg?

Giv indlægget 5 hjerter ved KUN at klikke på det 5. hjerte!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer:

Kom nu! Hvad med at give mit indlæg nogle hjerter?

Da du synes vores indhold var godt...

Så følg os på de sociale medier!

Ikke helt tilfreds med indholdet?

Så lad mig gøre det bedre!

Fortæl mig hvad der kan gøres bedre...

Skriv et svar